Activiteiten

De Süleymaniye Moskee in Uden organiseert een tal van activiteiten op religieus en cultureel vlak. Het doel is om de Turkse en Nederlandse bevolking in Uden zoveel mogelijk bij elkaar te brengen om zo een brug te slaan naar participatie en acceptatie binnen beide groepen.

Via informatiebijeenkomsten proberen wij zoveel mogelijk de actuele ontwikkelingen dichter bij onze leden te brengen. Hierbij kan men denken aan kennisuitwisseling over zorgverzekeringen en de verkiezingen door de Gemeente en het kabinet.

Ook wordt er regelmatig rondleidingen en informatie gegeven aan scholieren die met hun klas en leraren op bezoek komen.

Open Dag & Cultureel Festijn

Sinds 2005 organiseert de Süleymaniye Moskee in Uden ieder jaar de welbekende “Open Dag & Cultureel Festijn”. Op deze twee dagen durende festijn, wat meestal in mei plaatsvindt, opent de Süleymaniye Moskee de deuren voor het publiek.

We houden iedereen op de hoogte door een uitnodiging te plaatsen in de krant, op kliknieuws, door flyers achter te laten in buurthuizen en te flyeren in het centrum.

Met spelletjes, de luchtkussen en schmink worden de kinderen vermaakt en genieten ouders van lekkernijen uit multiculturele keukens, zoals de Turkse-, Marrokaanse-, Surinaamse- en Arabische keuken.

Ieder jaar wordt er door Skyline nieuws ook opnamens gemaakt van de Open Dag & Cultureel Festijn.

Andere activiteiten

Naast de dagelijkse en periodieke activiteiten, geven wij ook veel om onze leden. Zo verrichten wij dan ook regelmatig ziekenhuisbezoeken, condoleancebezoeken en huisbezoeken.